Presentatie nieuwe ZumBó: Groot dialect dictee!

10 november 14-17 uur: Presentatie nieuwe ZumBó: Groot dialect dictee!

Zumbo Diksiejoneer Cover 2019
Oude en nieuwe ZumBó Diksiejoneer

Herkent u deze nog: de ZumBó Diksiejoneer, hét woordenboek van het Zumpelvelds en Bócheser dialekt?

In 2005 werd hij uitgebracht door Heemkundevereniging De Bongard en iedereen die zich bekommerde om de instandhouding en precieze schrijfwijze van ons dialect, heeft er één in huis gehaald. 521 exemplaren waren er gedrukt, en na een paar maanden was er niet één meer over. Wat nu? Het is nog altijd even belangrijk dat we ons dialect blijven bijhouden, bewaken en bewaren.

Daarom heeft De Bongard besloten om de ZumBó Diksiejoneer opnieuw uit te brengen! Alleen deze keer niet alleen op papier, maar ook in een digitale uitgave. Volledig geactualiseerd en opnieuw vormgegeven is hij voor u beschikbaar als doorzoekbaar PDF-bestand, speciaal op maat voor gebruik op de mobiele telefoon. Eindelijk is de nieuwe, digitale editie van het ZumBó Diksiejoneer binnenkort te verkrijgen voor het luttele bedrag van €5 via info@DeBongard.nl

De verschijning van de digitale Zumbó Diksiejoneer gaan we vieren tijdens het

Groot ZumBó Dialect Dictee! Dit dictee zal plaatsvinden op zondag 10 november 2019 van 14.00 tot plusminus 17.00 uur in ‘Café Oud Bocholtz’, Pastoor Neujeanstraat 11 in Bocholtz.

Iedereen die ons dialect hoog heeft zitten, wordt dringend opgeroepen om mee te doen! Schoolkinderen, leerkrachten, politici, middenstanders, geestelijken, carnavalsvierders, sporters, buurtverenigingen enz., enz. dagen we uit om met een team mee te doen met het Groot ZumBó Dialect Dictee en te strijden voor de titel: 1-ste Zumbó Dialect Baas.

Hoewel de jury is geïnstrueerd om streng doch rechtvaardig toe te zien op een rechtvaardig verloop, is het vooral de bedoeling om er een feestelijke en gezellige avond van te maken!

Je kunt je opgeven voor de Simpelveldse of de Bocheser Schrijfwijze, maar ook Noorderlingen en Nieuwkomers met hart voor onze taal kunnen deelnemen. Zij kunnen punten scoren met een correcte Nederlandse vertaling van het dictee.
De winnaars ontvangen naast toepasselijke eer een even toepasselijke prijs!

Deelname is mogelijk in twee categorieën, individueel en teams. De kosten bedragen, inclusief Digitale Diksiejoneer, € 5 per persoon of € 10 per team van max 4 personen. Elke deelnemer die van tevoren betaalt, krijgt ook van tevoren de Digitale Diksiejoneer per mail toegestuurd! Betalen bij entree kan ook, maar dan krijg je de Digitale Diksiejoneer pas achteraf en is het natuurlijk moeilijker oefenen.
Aanmelden via mail: debongard@hotmail.com. Graag naam en de categorie (individueel of team) in de mail vermelden.
Laten we er een feestelijke en gezellige middag van maken!

Leesplankje ZumBó Diksiejoneer