Kinder pagina

Regelmatig krijgt onze vereniging vragen van kinderen of ouders voor informatie. Vaak is men op zoek naar informatie voor:

  • Speurtochten

Onderstaande speurtochten kunt u gebruiken bij uw kinderfeestje of andere activiteit. U kunt de kinderen onderweg aanvullende informatie geven over het onderwerp en laten zien waar het vroeger echt gebeurt is.  Ook het doen van spelletjes onderweg vinden de kinderen leuk. Midden in het veld een wedstrijd doen  wie het hardst kan schreeuwen slaat altijd aan.

Romeinse speurtocht Bocholtz
Speurtocht voor mannen
WOII Vetschauerberg

Als u een van onze speurtochten gebruikt, zouden wij het op prijs stellen om een emailtje (DeBongard@hotmail.com) van u te ontvangen met uw mening, opmerkingen of aanvullingen.

  • Spreekbeurten

Onderstaande ideeën kunt je gebruiken bij je spreekbeurt. In elk mapje vind je informatie over het betreffende onderwerp. Krantenartikelen, foto’s, etc. Hieruit kun je dan zelf je spreekbeurt samenstellen.

Als u een van onze ideeën gebruikt, zouden wij het op prijs stellen om een emailtje (DeBongard@hotmail.com) van je te ontvangen met je mening, opmerkingen of aanvullingen.

  • -Profiel- werkstukken

Via onderstaande links kunt u naar de betreffende pagina’s.

Deze  verslagen zijn bedoeld als naslagwerk en voorbeeld, niet om plagiaat mee te plegen. Gebruik geschiedt op eigen risico. De werkstukken op DeBongard.nl zijn beschikbaar gesteld door middelbare scholieren (tenzij anders vermeld) en worden niet gecontroleerd op fouten.

Indien je je eigen profielwerkstuk ook als voorbeeld wil toevoegen kun je dit mailen naar DeBongard@hotmail.com.

In de Klas

Natuurlijk kunnen wij ook de scholen in de directe omgeving van Simpelveld en Bocholtz ondersteunen bij de geschiedenislessen. Onze gidsengroep maakt de geschiedenis binnen het eigen dorp zichtbaar door een wandeling met uitleg en/of verhalen in de klas. Voor informatie kunt contact opnemen via DeBongard@hotmail.com.
Verder kunt u kijken op archeologieindeklas.nl.