Kerstgroeten

 

Hallo Heemkunde Vriend(in),

‘ing sjun Krismes en ee gelukzieëlig nuijoar’

‘ing sjun Krismes en ee jelukzieëlig nuijoar’

Onze etalage  #9 Pastoor Neujeanstraat is momenteel gevuld met ondersteuning van Pierre en Leon Belleflamme.

Mocht je nog een leuk cadeau zoeken voor de komende dagen. Denk dan eens aan een lidmaatschap van onze Heemkundevereniging De Bongard. Er is een leuke cadeaukaart te verkrijgen om zelf uit te printen, een tikkie is snel verstuurd dus alles digitaal regelbaar. Voor €20 per jaar is het lidmaatschap verzekerd.

We gaan het jaar 2023 langzaam afsluiten met nog twee activiteiten als begeleiding.

Zo ondersteunen we op 27 december a.s.de Stichting Kribkeswandelingen met de openstelling in de Butleracademy Simpelveld. Waar tussen 11:00 en 16:00 uur de kapel opengesteld wordt om de kerststal te bezichtigen en enkele vrijwilligers toezicht houden in sommige ruimtes van de Butleracademy. Wees welkom om ons te bezoeken.

Op 30 december a.s. laten we een kleine foto tentoonstelling zien in ons Archief in de Pastoor Neujeanstraat 9 tussen 18:00 – 22:00 uur tijdens de Lux, de magische lichtwandelingen.

Maar natuurlijk hebben we ook weer activiteiten in het nieuwe jaar 2024.

Op zaterdag 13 januari a.s. organiseert Heemkundevereniging de Bongard een excursie naar het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen.
Sinds 2022 is het Mijnmuseum officieel geopend en kunnen bezoekers verdeeld over vier verdiepingen en in een eigentijdse vorm – met een knipoog naar de oorspronkelijke warenhuisfunctie van het gebouw – facetten van het mijnverleden ervaren. In het voormalige Kneepkenspand, oud-mijnwarenhuis, worden de onder- én bovengrondse verhalen verteld. Want alles wat destijds in Heerlen gebeurde, had een relatie met de mijnen. Dat zie, hoor en voel je hier. Je ontdekt alle dimensies van het kleurrijke mijnverleden: zwarte verhalen, gouden tijden, grauwe kanten en kleurrijke perspectieven.

Excursie
We verzamelen op zaterdag 13 januari a.s. om 12.45 uur voor de ingang van het Mijnmuseum (Doctor Poelsstraat 29, Heerlen). De excursie start om 13:00 uur waarbij onze gids Theo Hoogers ons door het museum zal rondleiden. Aansluitend is er gelegenheid voor een kop koffie of thee met vlaai.
De kosten per persoon zijn €15 zonder en €20 met koffie of thee en vlaai.
Leden van Heemkundevereniging De Bongard ontvangen €5 korting.
Aanmelden kan tot 5 januari a.s. via Debongard@hotmail.com
De mail wordt bevestigd na aanmelding. Er is een maximale groepsgrootte dus wees er snel bij.
Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz
Met vriendelijke groet,

namens het bestuur
Pascalle Hamers