Wandeling en proeverij in de Stokhemmer Wingerd

Lezing 'wijnbouw in Limburg' door Wim Gloerich

Wijngaard wandeling en proeverij in de Stokhemmer Wingerd


“De Wijngaard met het mooiste uitzicht van Nederland”

bij Wim Gloerich

Op zondag 10 juli kunt u gaan zien hoe een Limburgse wijngaard er uitziet en verschillende wijnen proeven met  stokbrood en kaas, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht.

Direct naast de wijngaard heeft Wim een heerlijke zitgelegenheid ingericht. Hier hebben we ruim de tijd om te genieten van het doel van deze excursie: rondleiding in de wijngaard, uitgebreide proeverij met uitleg, vorstelijk uitzicht en ambiance.

We vertrekken om 12.00 uur vanaf de markt in Simpelveld. Hiervandaan rijden we naar parkeerplaats Kwakkerpool.

We beginnen vanaf deze parkeerplaats met een wandeling van ca. 50 minuten waarna we uitkomen op de wijnberg van Wim Gloerich (Dodemanweg bovenaan rechts Stokhem Wijlre). Omdat er nogal een stevig hoogteverschil te overwinnen is,  kan men in zijn eigen tempo lopen (denk aan stevige schoeisel).

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er de mogelijkheid om rechtstreeks met de auto naar de wijnberg rijden en aldaar te parkeren. Hierover gaarne vooraf overleg.

Aangekomen op de wijnberg kan men Wim Gloerichs wijnen proeven met wat brood en kaas en dat alles onder het genot van een prachtig uitzicht over het Geuldal en Eifel-Ardennen.

Wim zal daarnaast rondleidingen geven langs zijn wijnstokken en vertellen over de omgeving, met uitgebreide uitleg over de Limburgse wijnbouw in het algemeen en zijn persoonlijke ervaringen in wijngaard en kelder in het bijzonder.

Tot 10 juli 12.00 uur op de markt in Simpelveld!
(in verband met inkoop eten en drinken gaarne reserveren)

Voor leden van heemkundevereniging De Bongard is de bijdrage 10 euro, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 12 euro. Dit is inclusief Champagne ontvangst  en  4 à 5 wijnen proeven (bodem groot glas) met stokbrood, Franse kaas en zeem.
Naderhand kun je meer drinken van je favoriete wijn(en).

De wijnen zijn ter plekke te koop, er kan ook worden bezorgd (regio)

Informatie en reservering -uiterlijk 8 juli- bij

Rob Nieuwenhuizen
rob@nieuw-eken.nl
Telefoon 06 49730805