Excursie Mijnmuseum

 

Nederlands Mijnmuseum

Op zaterdag 13 januari a.s. organiseert Heemkundevereniging de Bongard een excursie naar het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. Sinds 2022 is het Mijnmuseum officieel geopend en kunnen bezoekers verdeeld over vier verdiepingen en in een eigentijdse vorm – met een knipoog naar de oorspronkelijke warenhuisfunctie van het gebouw – facetten van het mijnverleden ervaren. In het voormalige Kneepkenspand, oud-mijnwarenhuis, worden de onder- én bovengrondse verhalen verteld. Want alles wat destijds in Heerlen gebeurde, had een relatie met de mijnen. Dat zie, hoor en voel je hier. Je ontdekt alle dimensies van het kleurrijke mijnverleden: zwarte verhalen, gouden tijden, grauwe kanten en kleurrijke perspectieven.

Excursie

We verzamelen op zaterdag 13 januari a.s. om 12.45 uur voor de ingang van het Mijnmuseum (Doctor Poelsstraat 29, Heerlen). De excursie start om 13 uur waarbij onze gids Theo Hoogers ons door het museum zal rondleiden. Tussendoor is er gelegenheid voor een kop koffie of thee met vlaai.

De kosten per persoon zijn €15 zonder en €20 met koffie of thee en vlaai. Leden van Heemkundevereniging De Bongard ontvangen €5 korting. Aanmelden kan tot 5 januari a.s. via Debongard@hotmail.com De mail wordt bevestigd na aanmelding.

Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz