Excursie naar Eyewitness en het Elsmuseum in Beek.

 

Excursie naar Eyewitness en het Elsmuseum in Beek

Op vrijdag 16 september a.s. organiseert Heemkundevereniging de Bongard een excursie naar Eyewitness en het Elsmuseum in Beek.Het Eyewitness museum in Beek gaat helaas sluiten. Voordat dit gebeurt willen we graag nog de mogelijkheid bieden om dit unieke museum te bezoeken. Na Eyewitness wordt de rondleiding in het Elsmuseum afgesloten met een preuverie.

Eyewitness museum

Met een gedurfd en eigentijds concept is de bezoeker van Oorlogsmuseum Eyewitness ooggetuige van de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 13 diorama’s worden met 150 levensechte mannequins en originele attributen verschillende oorlogsscènes uitgebeeld. De Duitse parachutist August Segel, fictief hoofd- personage van het museum, neemt de bezoeker mee langs de belangrijkste fronten in Europa. Middels brieven naar het thuisfront kunt u zijn verhaal volgen.

Met een indrukwekkende film, foto’s, iPads met achtergrond- informatie en geluidseffecten worden alle zintuigen geprikkeld. De collectie bestaat uit een zeer uitgebreide verzameling van louter originele attributen en uniformen Kortom: een museum met een verhaal!

Elsmuseum

In het gebouw van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens te Beek is een museum ingericht dat helemaal staat in het teken van de bekende kruidenbitter Els La Vera. De authentieke koperen distilleerapparaten vormen de kern van dit museum. Het distilleren wordt op kleine schaal door vrijwilligers gedemonstreerd.

Bij een bezoek wordt u rondgeleid door gidsen. Op de vroegere kruidenzolder wordt u met een diapresentatie ingewijd in de geschiedenis van het distilleren in het algemeen en van Els La Vera in het bijzonder. Ook kunt u daar diverse voorwerpen bewonderen uit de vroegere distilleerderij. Na de rondleiding is het tijd voor een preuverie in het proeflokaal Sint-Augustijn.

Excursie

De rondleiding in Eyewitness duurt tussen de 2 en 2,5 uur. De rondleiding met aansluitende preuverie in het Elsmuseum duurt ongeveer een uur. Na de preuverie kunnen we iets langer blijven hangen maar dat is dan voor eigen rekening. De totaalprijs voor leden van Heemkundevereniging De Bongard bedraagt €15 en niet- leden betalen €18. Deze kosten dienen contant en graag gepast, voor vertrek aan Pascalle Hamers te worden betaald. Vertrek is om 12.45 uur vanaf de parkeerplaats naast De Jozefsjoeël, Kloosterstraat 66 in Simpelveld waarbij zal worden gecarpoold.

Graag zo spoedig mogelijk vóór 1 september a.s. aanmelden via een mail aan Debongard@hotmail.com Pas bij bevestiging is de aanmelding definitief aangezien de maximale groepsgrootte 30 personen is. Bij de aanmelding graag even laten weten of je kunt rijden, hou rekening met de preuverie in het Elsmuseum

Hopelijk wordt het weer een gezellige middag

ps. Stem op ons met de Rabo ClubSupport

Groet,

Heemkundevereniging De Bongard

Pascalle Hamers