Schat van Simpelveld
zaterdag 2 februari 2019

Excursie Schat van SimpelveldAntependium naar Stephan Lochner

Excursie Museum de Schat van Simpelveld

De Schat van Simpelveld mag in het jaar van Clara Fey natuurlijk niet ontbreken op de excursielijst van Heemkundevereniging De Bongard. Huize Loreto, zoals het door Clara Fey gestichte klooster nog niet zolang geleden heette, is een herkenbaar gebouw binnen de Simpelveldse gemeenschap. In de beginjaren groeide het klooster, helaas is het nu steeds kleiner geworden. Gelukkig rest ons nog een statig gebouw waar de mooiste schatten van de Stichting Museum Clara Fey tentoon worden gesteld. Voorbeelden hiervan zijn de mooie paramenten en wassen beelden waar het klooster haar naam en faam wereldwijd aan te danken heeft.

Rondleiding

Op zaterdag 2 februari a.s. stelt de heemkundevereniging De Bongard u in de gelegenheid om samen met een gids deze pracht en praal te bezichtigen. Natuurlijk maken de kamers van Clara Fey ook deel uit van deze rondleiding, waarna in de koffiekamer wordt afgesloten en onder het genot van een kopje koffie kan worden nagepraat.

De rondleidingen worden in groepen van maximaal tien personen gegeven.

Aanmelden uiterlijk 28 januari a.s. via DeBongard@hotmail.com waarbij u op een later moment die week de bevestiging met het tijdstip voor de rondleiding ontvangt. Let daarom goed op het bevestigde tijdstip voor de rondleiding.

De eerste groep van tien personen vertrekt om 13:00 uur. Als er heel veel aanmeldingen zijn zal de vertrektijd een kwartier later worden voor de evt. derde en vierde groep.

Museum de Schat van Simpelveld
Kloosterstraat 68 te Simpelveld

Leden van Heemkundevereniging De Bongard betalen €10, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van €15. Deze bijdragen zijn bij aankomst contant te voldoen aan Armin of Pascalle Hamers.