Wandeling in en rond het buurdorp Orsbach

Heemkunde vereniging de Bongard excursie OrsbachKerk en burg te Orsbach

Wandeling in en rond het buurdorp Orsbach

Zaterdag 8 september 2018 om 13:15 uur, vertrek Burg Orsbach, Düserhofstrasse 60 te Orsbach

Onder leiding van Dietmar Kottmann zullen wij op zondag 8 september 2018 een wandeling maken door ons buurdorp aan de andere kant van de grens, Orsbach. Om 13:15 uur verzamelen wij bij de Burg Orsbach. Deze ligt midden in het dorp op het adres: Düserhofstrasse 60 te Orsbach.

30 historische boerenhoeven

Om 13:30 uur vertrekken we voor de wandeling. Dietmar Kottman zal ons onderweg het een en ander over Orsbach vertellen. Zo heeft Orsbach meer dan 30 historische boerenhoeven die in het verleden onder de eigendom van kloosters uit Aken vielen. Daarnaast telt het dorp ook kleinere boerderijen. In het centrum van het dorp aan het “Pley” bevindt zich de neogotische kerk die door Vinzenz Statz gebouwd is op de plaats waar vroeger een middeleeuwse kapel stond. Ook vinden we hier de “Burg” van het voormalige rijksstedelijke wachthuis. Daarnaast worden ook de Bungartshof en via de Schlangenweg de Oberste Hof aan gedaan.

Na de rondleiding door en rond het dorp sluiten we af bij Gaststätte Zum Dorfkrug met koffie en lekkers (voor eigen rekening) alwaar we nog even kunnen genieten van de gezelligheid van dit dorp en de wandeling nakaarten.

Graag uiterlijk 5 september a.s. aanmelden via de mail DeBongard@hotmail.com . Met als onderwerp “Deelname wandeling Orsbach” en opgave van het aantal deelnemers en uw naam. Wilt u bij de aanmelding tevens aangeven of u ook gebruik wilt maken van de koffie en het lekkers. Dit in verband met de bestelling.

Voor leden van heemkundevereniging De Bongard is de deelname gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro.

Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz