Gidsen

Sssss’sightseeing’ in Simpelveld en Bocholtz…?
Yyesss! Stappen met een gids van De Bongard…

De enthousiaste gidsen van Heemkundevereniging De Bongard zijn specialisten op het gebied van onderhoudende rondleidingen of wandelingen op maat. Als ú dat wenst vertellen zij, zo lang ú wilt, in geuren en kleuren over bijzondere en interessante wetenswaardigheden van Bocholtz en Simpelveld en omgeving.

Wilt u historische feiten weten? Zij maken de geschiedenis levend voor u.

Bent u geïnteresseerd in archeologie? Dan nemen zij u mee en laten u de vindplekken zien van beroemde Romeinse vondsten.

Wilt u genieten van het landschap en de geologie uit de doeken gedaan krijgen? Zij weten de plekken met unieke en prachtige vergezichten en kunnen u uitleggen hoe dit alles is ontstaan.

Wilt u informatie over de historische gebouwen, kerken en kloosters? Ook dan bent u bij de gidsen aan het juiste adres.

Wilt u een rit met de ZLSM stoomtrein combineren met een wandeling? De gids zorgt dat u niet verdwaalt en loodst u door de schitterende omgeving.

Kom en geniet actief met ons mee! Elke wandeling kan gecombineerd worden met een pauze voor een kopje koffie met Limburgse vlaai, een ijsje of wat u wilt.

De vergoeding voor de wandelgidsen zal, afhankelijk van de afstand, de duur en het aantal deelnemers, vooraf gezamenlijk bepaald worden.

Voor inlichtingen, advies of aanmelding kunt u bellen:

Ine Scholl, tel. 045-5445188 of

Mailen kan ook: DeBongard@hotmail.com