Lezing: Familie Van Wersch

 

Lezing door Philippe van Wersch
Maandag 4 oktober a.s. om 20.00 uur
Partycentrum Oud Zumpelveld, Irmstraat 23 te Simpelveld

Van Werst tot Van Wersch

Philippe van Wersch zal inzicht geven in zijn activiteiten met betrekking tot de families van Wersch en een aantal varianten van die naam en zijn website over die families. Uit Van Werst ontstonden namelijk vanaf de 17e eeuw achternamen als Van Wersch, Van Weersch, Van Weerst, Van Weers etc.

Phillippe zal ingaan op hoe zijn vader met zijn onderzoek begon, hoe hij zelf er mee in aanraking kwam en waar dat in resulteerde. Daarnaast zal hij ook meer vertellen over zijn aanpak en werkwijze, wat het bouwen en onderhouden van een website inhoudt en waar het onderzoek hem overal heeft gebracht. Niet alleen in allerlei archieven maar ook bij veel mensen thuis. Uiteraard worden de diverse familietakken behandeld en de Simpelveldse Tak in het bijzonder en wat ook vandaag de dag nog teruggevonden kan worden over het geslacht Van Wersch in Simpelveld.

Phillippe van Wersch

Philippe van Wersch (1951) is de zoon van Albert van Wersch die in 1992 zijn boek Van Wersch 800 Jaar publiceerde over de geschiedenis vanaf de 13e eeuw van het Zuid-Limburgse geslacht betreffende de jonkers Van Werst. Doordat Phillippe destijds het boek voor zijn vader in Wordprefect heeft gezet, raakte hij betrokken bij zijn onderzoek.  Phillippe is verder gegaan met zijn vaders onderzoek en heeft op basis daarvan een uitgebreide website gemaakt met meer dan 350 pagina’s en 4000 foto’s.

Toegang

Voor leden van heemkundevereniging De Bongard is de toegang gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro.
Tijdens de lezing dienen de dan geldende coronamaatregelen in acht te worden genomen.
_________________________________________________________