Het geluk rond nieuwe wereldburgers

Lezing door Peer Boselie i.s.m Sociaal Historisch Centrum Limburg

In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseert Heemkundevereniging “De Bongard” op dinsdag 10 oktober a.s. een lezing met als thema “Het geluk rond nieuwe wereldburgers”.

Dinsdag 10 oktober om 20.00 uur in de zaal van Partycentrum Oud Zumpelveld aan de Irmstraat 23 te Simpelveld.
baby's in de oude vrouwenvroedschool
baby’s in de oude vrouwenvroedschool. foto: archief Rijckheyt

Vroedvrouwenschool
Centraal in de Maand van de Geschiedenis staat geluk centraal en in de lezing “Het geluk rond nieuwe wereldburgers” staan allerlei wetenswaardigheden centraal rond het thema ´Vroedvrouwenschool´, waar veel van onze Parkstedelingen het licht zagen. Archivaris Peer Boselie uit Sittard, mede-auteur van het nieuwe historisch boek over deze instelling, zal daarover een voordracht houden. De lezing wordt afgewisseld met een fotopresentatie over de Vroedvrouwenschool door medewerkers van het Sociaal Historisch Centrum Limburg, die het archief van deze instelling beheren. Verder zullen bekende en wellicht wat minder bekende wiegeliedjes ten gehore gebracht worden. De gevarieerde lezing is voor leden en niet-leden gratis te bezoeken.

De Bongard favicon Simpelveld

30 jarig bestaan Heemkundevereniging “De Bongard”

Voorafgaand aan de lezing is er ter gelegenheid van het lustrum van Heemkundeverenging “De Bongard” vanaf 19.00 een gezellig samenzijn onder het genot van koffie en vlaai in Café Oud-Zumpelveld (mochten niet-leden van “De Bongard” hierbij willen aanschuiven, dan kan dit voor een onkostenvergoeding van € 5,-). Vanwege de organisatie van de koffie en de vlaai vragen we u dat u zich van tevoren aanmeldt (voor 3 oktober a.s.): debongard@hotmail.com

Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz